6 Şubat 2015 Cuma

Kayısı yağının yararları şaşırtıyor !




        Doğal bir yağ olan kayısı yağının tüm ciltlere uygun olduğu kanıtlanmıştır. Kayısı yağı hafif ve neredeyse kokusuzdur. A, C, E  vitaminleri bakımından zengin bir yağdır. 




Bir çoğumuz benim gibi natural yağlar kullanmak istiyoruz fakat uygulamadan sonra yağlı ve kaygan ciltle emilmesini beklemekten hoşlanmıyo olabilir. Tam bu derde derman olcak yağ Kayısı yağı çünkü kayısı yağını sürdükten sonra cilt tarafından hemen emiliyor ve ciltte kaygan bir tabaka bırakmıyor. 


  Kayısı yağıyla peeling tarifi : 


Kayısı yağıyla biraz esmer şekeri karıştırıp hazırlayacağınız peeling hemen cildinizin yumuşamasını sağlar.

  Kayısı yağını nemlendirici olarak kullanma :


Bunu uygulamadan önce yüzünüzü temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Bir pamuk yardımıyla yüzünüze bir miktar kayısı yağını gül suyu veya su ile seyrelterek kullanabilirsiniz. Kayısı yağının  kırışıklıkları giderdiği de bir gerçek. Kullanımda aşırıya kaçmamak gereklidir.

 Kayısı yağının Saçlarda kullanımı : 


Saç uçlarına az miktarda uygulayacağınız kayısı yağı saç kırıklarını engeller. Ayrıca kayısı yağını şampuan ve saç kreminize de damlatabilirsiniz. 


 Aktarlar da hatta marketlerde bile bulabilirsiniz cam şişelerde satılıyor genelde.Fiyatları da hiç pahalı değil 3-5 tl arası değişiyor. 

    Bu kadar faydası varken kaçırmamak gerek herkese kayısılı günler !




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder