15 Şubat 2015 Pazar

Bulundurulması Gereken En Temel 7 Makyaj Fırçası

makyaj fırçası,hangi makyaj fırçası ne işe yarar

      Mükemmel  Makyajın en önemli unsuru fırçalardır elimizde ne kadar iyi ürünlerde olsa bu ürünleri uygulamada doğru fırçayı seçemezsek ürün bir deyişle elimizde patlar :)  Yani makyaj malzemelerimiz ne kadar önemliyse makyaj fırçalarımız da o kadar önemlidir.
   
   O kadar çok fırça çeşidi varki bazen hangisi alacağımızı şaşırıyoruz.Her bölge ve her ürün için ayrı bir fırça var. Peki en çok kullandığımız almamız gereken en elzem fırçalar hangileridir.
 
   Eğer makyaj işini profesyonel olarak yapmıyorsanız ve makyaj koleksiyonunuzda kullanmayacağınız ürünlerin olmasını istemiyorsanız size ilk etapta olması gereken en önemli fırçaları derledim canlarım.


  1. Fondöten Fırçası : Sürekli olarak fondöten sürüyorsanız fondöten fırçası kesinlikle sahip olmanız gereken önemli bir fırça çeşididir. Bu fırçayı fondöten dışında bb krem ve cc krem sürerken de kullanabilirsiniz.
fondoten fırçası ne işe yarar,fondoten fırçası

2. Pudra fırçası :  Makyajınızın güzel durması için bir kere pudraların içinden çıkan süngerleri unutalım. Çünkü bu süngerler ile pudranızı uyguladığınız zaman gerçekten yapay bir görünüm elde edersiniz. Pudra genellikle makyajınızı sabitlemek ve parlamayı önlemek amacıyla kullanılır. Ve bunu en doğru pudra fırçalarıyla sağlayabiliriz.
pudra fırçası ne işe yarar, pudra fırçası

 

3. Eğimli allık fırçası : Allığın yüzümüzde doğal durması çok önemlidir. Küçük bir kızın annesinin allığını sürdüğü gibi görünmek istemeyiz dimi :) Allığı da en iyi şekilde uygulamayı başaran fırça eğimli allık fırçasıdır. Ayrıca bu fırçalar gölgelendirme ve aydınlatma işlemleri için de ideal fırçalardır.

     
allık fırçası ne işe yarar,eğimli allık fırçası

4.Eğimli eyeliner fırçası : Benim gibi makyajınızın en önemli parçası eyeliner ise. Eyeliner olmadan asla yapamam diyorsanız eğer, makyaj koleksiyonunuzda bulunması gereken en önemli fırçalardan biri de eğimli eyeliner fırçasıdır. Tabi bu fırça jel eyelinerlar için önerilir. Eğer likit eyeliner ya da kalem eyeliner kullanıyorsanız bu fırçayı edinmenize gerek yok.

     
eyeliner fırçası ne işe yarar,eğimli eyeliner fırçası

5.Düz far fırçası : Düz far fırçası ile farınızı çok rahat bir biçimde göz kapağınıza uygulayabilirsiniz.Bu tür fırçaları göz makyajınıza gölgelendirme yaparken de oldukça rahat kullanabilirsiniz.
far fırçası ne işe yarar,düz far fırçası

6.Karıştırma fırçası :Eğer göz makyajınızda birden fazla renk kullanmayı sevenlerdenseniz kesinlikle bu fırçayı da alınacaklar listesine eklemeniz gerekmektedir.Çünkü karıştırma fırçaları renklerin geçişlerinin doğal durmasını sağlayacaktır böylece renk geçişleri arasında keskin bir fark olmayacaktır.Ayrıca göz kapağınızın katlanma bölgesine sürdüğünüz koyu renk göz farları bu fırçayla dağıtılabilir.

karıştırma fırçası ne işe yarar,karıştırma fırçası


7.Duo fiber fırça : Bu fırçayı en sona bıraktım çünkü bu fırça bir çok makyaj malzemesinde kullanılıyor. Fondöten,pudra,allık kullanımı için idealdir. Bu fırçadan bir tane alıp fondöten fırçası,allık fırçası,pudra fırçası almayadabilirsiniz seçim sizin.


duo fiber fırça ne işe yarar,duo fiber fırça



umarım işinize yaramıştır sizin de bu konuda ki düşüncelerinizi bekliyorum hepinize iyi günler :)

 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder