17 Mart 2015 Salı

Makyajda 10 Püf Nokta

         
         

               Herkese merhaba canlarım biliyorum ki hepimiz çok süslüyüz :)) ve çoğu zaman güzelliğimize güzellik katmak için makyaja elimiz gidiyor. Peki yaptığımız makyajın püf noktaları neler ?


makyajda 10 önemli nokta

  1.    Doğru ve güzel bir makyaj için temiz sağlıklı bir cilt çok önemlidir.Makyajdan önce cildi temizledikten sonra bir nemlendirici sürüp 5-10 dk cildinizin nemlendiriciyi emmesini bekleyiniz.
  2.   Makyajda baz kullanmak: yüz bazları yüzümüzü makyaja hazırlamak için önemlidir.Yüz bazları yüzümüzdeki çizgileri gizler daha düzgün bir yüzle makyaja başlamamız için yardımcı olur.Tabiki her makyajınız da baz kullanmanızı ben önermem çünkü içeriğinde genelde silikon olduğundan sürekli kullanımda zararı olabilir.
    makyaj bazı
  3. Fondöten seçimi : Fondöten cildimizi daha sağlıklı ve pürüzsüz göstermede en büyük yardımcımızdır.Fondöten seçerken mutlaka ama mutlaka satın aldığınız yerlerde testerlarını deneyip alın.Cilt renginize uygun bir fondöten olması çok önemlidir.Kapatıcılığı yükseltmek isterseniz eğer cildinize bir ton koyu fondoten almanız sizin için daha yararlıdır.
    bb krem,cc krem
     
  4. Pudra kullanımı : Pudra kullanmak makyajınızı daha kalıcı hale getirmek makyajınızı matlaştırmak için iyi bir tercihtir. Yanlız şunu unutmamakta fayda var kış aylarında kullandığınız pudra rengi yazın ten renginiz güneşten koyulaşacağı için size açık kalabilir.Yaz aylarında bir iki ton koyu pudra kullanmak her zaman daha doğal bir görünüm yakalamanıza neden olacaktır.
    pudra,transparan pudra
  5. Allık seçimi : Allık elmacık kemiklerimiz daha belirgin durmasını sağlar, yüzümüze renk ve canlılık katar.Ten renginize uygun allık seçimi yazım için lütfen tıktık :)
    allık
  6. Far kullanmak : Far gözlerinize ışıltı katmaya ve göz yapımızda ufak tefek değişiklikler yapmamıza yardımcı olur. Gözlerimizi birbirine yaklaştırmak-uzaklaştırmak, gözleri daha belirgin hale getirmek gibi. Far sürmeye yeni başladıysanız eğer toprak ve kahve tonları kısacası doğal tonlar sizin kurtarıcınız olabilir canlarım.
    far,gölge,buğulu göz
  7. Göz kalemi kullanmak: Göz kalemi ile gözlerinizi belirginleştirmek isterseniz eğer siyah göz kalemi ile gözlerinizi dıştan çerçeveleyebilir.Beyaz veya ten rengi göz kalemi ile gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.
    göz kalemi
  8. Maskara : Maskara kullanmak kirpiklerimizi daha belirgin gösterir kirpikleriniz daha kıvrık ve uzun olmasını isterseniz kirpik kıvırıcı kullanabilirsiniz. 
    maskara,göz
  9. Ruj sürmek : Size en uygun ruj renginizi seçin ve yüzünüze mükemmel renkler katın. Eğer dudaklarınızı daha büyük göstermek isterseniz eğer dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçeveleyin ve dudak parlatıcınızı dudaklarınızın orta kısmına sürün.
    ruj seçimi
  10. Son olarak makyajda fırça : Ne kadar güzel ve kaliteli ürünleriniz olursa olsun iyi fırçalara sahip değilseniz makyajınızda doğal ve hoş bir görünüm sağlamak zordur. O yüzden fırça seçimimizde dikkatli olmamız gerekir. Bulundurulması gereken en temel 7 makyaj fırçası yazım için lütfen tıktık :)
    fırça nasıl seçilir

 Umarım yazım faydalı olmuştur canlarım. Olumlu olumsuz tüm yorumlarınızı merakla bekliyorum herkesi öpüyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder